Je woont in Dilsen-Stokkem en wilt ongetwijfeld weten wat er allemaal gebeurd. Want ook Dilsen-Stokkem verandert snel. In onze straten zie ik jongeren die de eindeloze technologische mogelijkheden aanzien als een veelvoud aan kansen. Kansen om het te maken in het leven.

Onze senioren leven alsmaar langer en hebben het in onze gemeente nog nooit zo goed gehad als nu. Ze kunnen gezonder leven en hebben talrijke mogelijkheden om onze tijd zinvol door te brengen.

Toch staan ook in Dilsen-Stokkem oude zekerheden op losse schroeven. In mijn babbels voel ik dat het maatschappelijke draagvlak om Dilsen-Stokkem verder voort te besturen op klassieke wijze onder druk staat en dreigt af te brokkelen.

  • Mensen zijn het gebrek aan inspraak beu. Ik zou graag op zoek gaan om mensen meer inspraak te geven.
  • Mensen hebben meer mogelijkheden om hun mening te uiten (onder andere via sociale media). WIJ gaan die meningen transparant meenemen in het lokale beleid.
  • In een democratie is er een meerderheid maar ook een minderheid. Ik zou graag een engagement nemen om steeds te zoeken naar oplossingen voor beide groepen.
  • Op veel plaatsen bloeien nieuwe ideeën die het leven in buurten verbeteren. Mensen slaan aan het consudelen en samenhuizen of stampen alternatieve zorgmodellen uit de grond. Dat lijkt me iets om ook in Dilsen-Stokkem te activeren.

Onze mensen treden zo in de voetsporen van verenigingen en hun vrijwilligers die al decennialang de hand aan de ploeg slaan. Al deze nieuwe en ‘oude’ vrijwilligers schuwen waarden als duurzaamheid, solidariteit en gemeenschapszin niet.

Via deze blog ga ik je op de hoogte houden van het reilen en zeilen in Dilsen-Stokkem en hoe we dit langzaam maar zeker omtoveren naar een stadje waar jij mee zal beslissen waar we naar evolueren!

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.