Wat was ik onder de indruk vandaag op de Boyerfeesten. Niets vermoedend dacht ik met Natalie spek en eieren te gaan eten bij de vrienden uit de Boyen. Miljaar was dat even schrikken bij aankomst om 10u. De tent zat barstensvol en de rij voor ontbijt stond door de hele tent. Ik denk dat de organisatie dit succes zelf niet verwacht had. ‘s Middags voor de “Grasmaaierrace” was het al van hetzelfde.

Eens temeer toont dit aan dat Dilsen-Stokkem een plaats is waar mensen als vrienden ongelooflijk mooie dingen kunnen neerzetten. Onze mensen maken van Dilsen-Stokkem een plaats waar iedereen zich kan amuseren. Meer van dit alsjeblieft! We moeten er alles aan doen dat al die “volkse” feesten hun identiteit kunnen behouden. WIJ hebben als taak dit soort initiatieven te versterken en te ondersteunen. Zoveel zelforganisatie van een groep vrienden. Knap werk mannen en vrouwen.

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.