Een aantal tendensen spelen zich af in het kermislandschap: het aantal exploitanten daalt, de regels worden strenger waardoor de attracties duurder worden, er is veel concurrentie van pretparken, attracties zijn soms ook onbetaalbaar voor gezinnen, grotere kermissen in de steden nemen toe.
Dilsen-Stokkem heeft daarom de beslissing genomen om de regels te vereenvoudigen en de retributie voor de exploitanten af te schaffen. Zo hopen wij de kermissen terug attractiever te maken en de nevenactiviteiten van lokale ondernemers in stand te houden. Het verlies voor de stad is hierbij verwaarloosbaar ten aanzien van de winsten voor de lokale ondernemers en het plezier van de mensen. We zijn dan ook blij met deze stem voor de mensen en hopen dat Dilsen-Stokkem op deze manier nog vele jaren kermisplezier mag hebben!

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.