1) Trots op minstens 1 voetbalclub uit de fusie die promoveert

stokkemvv

Met Stokkem VV in in 3e Provinciale B en Heidebloem Dilsen in 4e Provinciale C zijn we momenteel op koers om te promoveren. Eén van deze 2 zal het zonder meer halen en wie weet kunnen we wel tweemaal vieren!

Laat ons bovendien hopen dat de andere ploegen zich kunnen handhaven.

 

2) NVA laat de regering vallen

NVA zal het structurele tekort op de begroting en de verschillen in mening over de maatregelen gebruiken om de regering te laten vallen. Een waarschuwing van de Europese Commissie dat het tekort groter zal worden in plaats van kleiner zal voor onenigheid zorgen.De echte strategie is dat dit de enige manier is voor de NVA om zich lokaal te kunnen versterken. Deze zet heeft veel #fakenews als gevolg, want iedereen wil de kiezer misleiden. Manipulatie van het individu wordt de politieke topsport van 2018. Het wantrouwen van de mensen in de politiekers zal hierdoor helaas toenemen.

3) Trots op het eerste smartphonevrije restaurant in Dilsen-Stokkem

smartphone

2018 wordt het jaar waarin we allemaal al dan niet vrijwillig een digitale detox zullen ondergaan. De smartphone zal op meerdere bedrijven tijdens vergaderingen worden verbannen, net zoals restaurants het verslavende toestel zullen beginnen verbieden. Eén van de restaurants in Dilsen-Stokkem zal mee op de kar springen en zo het nieuws halen. Steeds meer zal tijd zonder afleiding door al onze digitale toestellen de nieuwe ultieme luxe worden.

4) Trots op de beste Wifi voor onze zorghuizen

De toename van toepassingen die met stemherkenning werken zal er toe leiden dat steeds meer ouderlingen hun weg vinden naar de wondere digitale wereld. Door

gebruik te maken van allerlei handige toepassingen worden ze verwacht steeds langer hun zelfstandigheid te bewaren. Dat maakt dat er een toenemende eis zal komen voor digitaliteit op de plaatsen waar we het vandaag helemaal niet verwachten.

5) 7 partijen voor de gemeenteraad, met 3 partijen naar een nieuw college

Voor de gemeenteraadsverkiezingen zal je in Dilsen-Stokkem kunnen kiezen tussen 7 partijen. Dat maakt dat alle traditionele partijen een paar procentjes gaan verliezen. Er zal een herverdeling plaatsvinden van de stemmen en het zal niet meer mogelijk zijn om een coalitie te vormen tussen 2 partijen in Dilsen-Stokkem. We gaan deze keer dan ook langer dan één dag moeten wachten voor we weten wie ons gaat klaar maken voor de toekomst.

 

 

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.