Op 18 februari kan in Rotem onder een stralende zon en massale belangstelling de carnavalstoet terug uittrekken. Voor de 35e keer al!

Hopelijk nemen er vele toeschouwers plaats langs de omloop van de stoet en hebben “De Kezelzekskes” het weer mee. Het ziet er in ieder geval al goed uit.

Toen ik vanochtend door het dorp reed kon ik de sfeer toch al proeven. Misschien kwam het wel door de carnavalsmuziek in de auto. Het geel groen rood is in ieder geval aan vele voorgevels al zichtbaar aanwezig.
Dit jaar is het het moment van Erik I, Sem I en Chloe I. Je kan ze gaan bewonderen langs een stuk van de Hoogbaan, de Kempenstraat, Haagstraat, Burgemeester Henrylaan, Lijsterlaan, Kwavenstraat en Klaverstraat.
Zo’n stoet die ieder jaar weer door de straten trekt vraagt veel werk voor en achter de schermen. Iets om trots op te zijn dat het ieder jaar opnieuw weer veilig en ordelijk verloopt. Dat kan alleen maar door de inzet van vele professionelen bij politie en gemeente en gelukkig ook door de vele vrijwilligers voor en achter de schermen.
Zoals je al kon lezen in mijn vorige post kreeg ik carnaval met de paplepel ingegoten. De optocht is de hoogmis van de satire. Iedereen kan om iedereen lachen. Zonder te kwetsen. Dat maak mij blij. Ook zelfspot krijgt met carnaval een prominente plaats. Chique toch al die vormen van relativering.

Carnaval. Een uniek feest, ik ben trots. Dat het maar gauw 14u11 is, dan kunnen we er aan beginnen.

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.