Joan, Rune, Priskilla, Joyce, Lennon en de rest van Stokkem maakt zich op voor het feest van het jaar. Voor de 29e keer mag de optocht door de straten van Stokkem trekken. Meteen de tweede en laatste stoet in Dilsen-Stokkem.

Stokkem heeft al lang een traditie met carnaval. Vroeger stond de Raad van Elf van de Orde van Stockheim in voor de organisatie van het carnaval in Dilsen-Stokkem. Toen die vereniging ophield te bestaan, besloten een aantal carnavalisten een nieuwe raad op te richten, zodat het carnaval in Dilsen-Stokkem niet verloren zou gaan. Die nieuwe vereniging kreeg de naam Raod van Wis tot Manjel. De Road promoot het carnaval in Stokkem (en ver erbuiten). Naast de prinsenaanstelling, het prinsenbal is dat dit weekend met de carnavalsstoet. Stokkem zal weer duizenden mensen mogen ontvangen.

Zelf moest ik deze week even terugdenken aan een markant carnavalsfiguur uit mijn kindertijd: Pierre Cnoops. Wie kent hem nog?

Ich en mien vrouw ètè noeit samen. Neet omdet we ruzie hubbe of zoe, mer we hubbe maar ein gebit. Tatààà.

Ter info:

Tijdens de stoet is er geen verkeer toegelaten in het centrum, uitgezonderd carnavalswagens en hulpdiensten.

Verkeersvrije straten, met parkeer- en stilstaanverbod: 
Stokkemerbaan – Maasstraat – Koeweerd – Burg. Prévotlaan – Medaerstraat – Oude Maasstraat – Nieuwe Weerd – Stadsgraaf – Tugela – Langs de Graaf – Rechtestraat – Steenkuilstraat – Tugelaplein.

Er geldt een parkeerverbod ter hoogte van de Daalderdijk tussen de Stadsgraaf en de grens met Maasmechelen in de richting van Maasmechelen. Dit tevens vanaf 11.00 uur tot 24.00 uur.

 

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.