Van de ene dag op de andere stond Marie-Jeanne voor een voldongen feit. Haar jongste zoon kreeg een ongeval en Marie-Jeanne moest nog intenser beginnen zorgen voor haar gezin. Eind jaren negentig ging ze daarnaast op zoek naar iets om haar zinnen te verzetten! Ook zinnig te zijn buiten het gezin. Hele dagen thuis blijven dat was niet de betekenis die zij aan haar leven wilde geven. Dus werd ze vrijwilliger.

“Had me dat voorgenomen na Frank zijn ongeval en ben eraan begonnen eind jaren 90 toen Frank goed hersteld was. Ben dan gestart in ziekenhuis André Dumont op de geriatrie. Van daaruit in 2007 ben ik naar het bejaardenhuis in Stokkem gegaan. Woonzorgcentrum ‘t Kempken. Tussendoor was ik ook bij Ziekenzorg Dilsen”

Was dat iets dat u al kon? Iets dat u al gedaan had?

Neen ik heb dat geleerd door voor Frank te zorgen (nvdr. Frank is de zoon van Marie-Jeanne). Van beroep was ik arbeidster bij Siemens in Lanklaar.

Dat lijkt me een zware klus. Voor je gezin zorgen en dan nog als vrijwilliger voor andere mensen zorgen?

Het vrijwilligerswerk was heel fijn om te doen en je kon ook andere mensen met zorgen een plezier doen, ge wilt niet weten hoeveel eenzame ouderen er zijn en het wordt er niet beter op!

Waarom doet u dit eigenlijk zelf en zijn er genoeg vrijwilligers om onze ouderen te verzorgen?

Ik doe dat omdat ik het heel graag doe en ook om zelf niet in de leegte en eenzaamheid te belanden. Zolang mijn gezondheid het toelaat zal ik verder doen want er is toch wel een groot tekort aan vrijwilligers zowel bij jongere mensen met een beperking als bij de ouderen

Vrijwilligers zijn de draaischijf van onze samenleving. Mensen zoals u zijn nodig om de vele zorgen te kunnen dragen. Als uitsmijter: wat is de belangrijkste les uit uw leven die u zou willen meegeven aan onze jongeren?

Denk goed na over het leven, geniet er zoveel mogelijk van maar kijk eens rondom u naar de eenzame mensen. Een lach en een lief woord kan al zoveel helpen niet alleen voor die mensen maar ook voor uzelf!

Dank je wel Marie-Jeanne! Wij zijn trots op u en alle vrijwilligers in Dilsen-Stokkem. Respect!

Vrijwilligerswerk zoeken in Dilsen-Stokkem:

https://vrijwilligerswerk.be/vrijwilligerswerk-zoeken

Meer info over vrijwilligerswerk in Dilsen-Stokkem:

http://www.dilsen-stokkem.be/infrastructuur/vrijwilligers

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.