Met een comfortabele meerderheid van 17 zetels (van de 27) kan het geen probleem zijn voor de meerderheid om de gezamenlijke punten uit hun verkiezingsprogramma’s te realiseren.

Mijn persoonlijke top 3 uit de programma’s van Open VLD en Vooruit ziet er als volgt uit:

Digitalisering –  website en apps

Administratieve overlast dient geminimaliseerd te worden. De website van de stad is dan ook dringend aan vernieuwing toe en moet een performant en gebruiksvriendelijk digitaal loket worden.

app foo
(c) Karel Hemerijckx

Verder wil men werk maken van slimme applicaties in tal van toepassingen. Sinds de lancering van mijn app is een app voor Dilsen-Stokkem een thema geworden van alle partijen. Dat maak me uiteraard erg blij. In al deze initiatieven bied ik mijn expertise met veel plezier aan.

Een outdoor sportcentrum

In de debatten kwam het voorstel van een een outdoor sportcentrum naar voor. Ik ben absoluut pro! Wij hebben nood aan een lokatie die de mogelijkheid geeft aan onze clubs en sporters om een niveau hoger te mogen spelen. Als Dessel (9000 inwoners), Denderleeuw (20.000 inwoners), Tessenderlo (18.000 inwoners) en Virton (11.000 inwoners) een plaatsje verdienen in de 1e amateur van het Belgische voetbal dan mag er toch één club uit “FC Dilsen-Stokkem” beuken tegen de amateurliga’s in België. Hetzelfde trouwens voor onze indoor teamsporten.

DSC_5896
(c) Fiel Cosemans

Met de nodige steun krijgen wij zeker een volleybalploeg hoog in de Nationale reeksen. En dan hebben we het nog niet over de individuele sporters. Ik kijk uit naar de sportieve toekomst van Dilsen-Stokkem. Het is altijd leuk om trots te mogen kijken naar onze lokale sporters!

Een nieuw ontmoetingscentrum

De voorziene multifunctionele ontmoetingsruimte (om verenigingen en onderwijs meer ruimte te bieden) zou er komen in de komende jaren. De plaats werd al een tijdje voorzien aan het nieuwe centrumplein. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Het nieuwe ontmoetingscentrum zou dienst doen als cultuurhuis maar ook plaats moeten bieden aan de muziekschool en kunnen dienen als uitwijkruimte voor de Stedelijke Humaniora.

The proof of the pudding is in the eating!

Bovenstaande 3 punten licht ik er een beetje uit omdat ze mij persoonlijk aanspreken en aansluiten bij mijn eigen wensen voor de stad. Ik ben er van overtuigd dat ze de komende maanden concreet vorm zullen krijgen en hoop dat we met z’n allen nauw betrokken worden in de idee- en uitvoeringsfase. Het zou tof zijn dat het een verhaal van ons allemaal wordt.

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.