Als je iets meer dan 2 keer doet dan wordt het traditie. En zo geschiede … vandaag is het tijd voor een nieuwe Boerenbruiloft in ROTEM. Place to be: ‘t Dörp.

Historie
Historie Venloosch Vastelaoves Gezelschap JocusIn 1912 wuurt veur ‘t iérs melding gemaakt van ein georganiseerde Boerebroélof. In 1938 organiseerd ‘t Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus de Venlose boerebroélôf. Eine lange stoet boere en boerinne trek mit paerd en koetse door de Venlose straote.

Historie Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus‘t Hoëgtepunt van de daag voltrek zich op de Venlose Mert. ‘t Broédspaar Bil van Ooyen en Thuur Luxembourg wuurt op ‘t bordes van ‘t Venlose stadhoés in d’n onèch verbônde. De Mert vol Venlonaere is dan getuuge van ein moëj moment det anno noow neet miér is weg te dinke in de Venlose vastelaoves-traditie.

Bron: Venlo

Rotem

Betty Goltstein en Chris Allers brachten deze traditie binnen via hun gezellige dorpscafé ‘t Dörp. Zij ondernemen verschillende keren per jaar initiatieven om het Rotemse dorpsleven te stimuleren.

Initiatieven die mensen dichter bij elkaar brengen kunnen wij alleen maar steunen. Dank je wel Betty en Chris voor dit mooi initiatief. Ik hoop dat de weergoden jullie bijstaan vandaag en tot vanavond!

Aanvang: 14 uur

Stoet vanaf 14u vanaf cafe ‘t dörp naar de BRUID, een tussenstop bij HORTA. Daarna bezoeken we de kermis en keren we terug naa ‘t dörp voor een heus BOERENBAL en TROUW!

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.