Geen voorspellingen maar uitdagingen dit jaar. Ik hoop dat jij ze met mij wil aangaan. Doe jij mee met één van deze 4 uitdagingen? Als dat zo is registreer je dan even via deze link: uitdagingen 2019. Zo maken we werk van een verbonden en warm Dilsen-Stokkem

Verzamel 1 zak zwerfvuil per maand

Wij gaan één keer per maand voor een stevige opruimactie. Maar je kan ook eenvoudig helpen door zelf niets op de grond te gooien en anderen aanmoedigen om hetzelfde te doen. Afval meteen in de vuilnisbak gooien of bewaren tot je er eentje tegenkomt. Een kleine daad met groot resultaat.

Kan ik je toch aanmoedigen om een stukje Dilsen-Stokkem proper te houden? Je kan jouw actie registreren op “Wat kan jij doen?” en ik zou het tof vinden als je mij laat weten dat je dat gedaan hebt!

Zelf ga ik me engageren voor dit stukje van Dilsen-Stokkem:

Schrijf je je als vereniging in? Contacteer me dan even op jackie.janssen@telenet.be voor een tegenprestatie!

Neem de fiets voor elke verplaatsing kleiner dan 5 km

Nog meer fietsen!

Als je mij al even volgt dan weet je dat ik die uitdaging net voor de lente van 2018 al had aangenomen. Wij gaan resoluut de auto laten staan voor die kleinere verplaatsingen. Die uitstapjes met de fiets hebben mij al zoveel meer laten beleven in Dilsen-Stokkem. Daarom gaan we dat nog meer doen en ja … ook een beetje regen gaat me nu niet meer stoppen.

Lees één boek per kwartaal

1 boek per kwartaal

Sinds enkele weken train ik mijn brein met peak op de iphone maar één van de belangrijkste doelen voor 2019 is toch het verminderen van mijn schermtijd. Minder iphone = minder PEAK. Een andere manier dan maar om die hersenen te laten werken. Uit een studie van het vakblad Neurology blijkt dat lezen helpt geheugenproblemen te vermijden.

Ik ga voor één boek per kwartaal. Niet al te ambitieus maar wel realistisch. Tips?

Geef droge voeding via de doorgeefkast!

Doorgeefkast Ommersteyn

Heb je al gehoord van de (Door)Geefkast? Het is een kast waar iedereen spullen in goede staat kan achterlaten en wie iets kan gebruiken, mag meenemen. Een gratis winkel dus!

In Dilsen-Stokkem kan je dat doen op 2 plaatsen: bij stichting Ommersteyn en in De Zavel. Je mag uitsluitend droge voeding doorgegeven. Droge voeding die niet gekoeld moet worden en die zich in gesloten verpakking binnen de houdbaarheidsdatum bevindt.

En als je hem hebt gevuld post dan even een berichtje in deze groep: Zonder Honger naar Bed: Dilsen-Stokkem. Ik ga deze kast dit jaar 2 maal vullen.

Als je wil mee doen aan één of meerdere van deze uitdagingen laat het me dan even weten op “Uitdagingen 2019“.

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.