Op de valreep tussen oud en nieuw mag ik jullie voor het eerst als voorzitter van CD&V Dilsen-Stokkem overladen met wensen, verwachtingen en goede voornemens. Een fris begin met een schone lei, nieuwe doelen en prikkelende uitdagingen. 2019 gaat, 2020 komt!

Vele uitdagingen

Beste inwoners, ook 2020 brengt meer dan voldoende uitdagingen voor elk van ons:

  • Mensen hebben nood aan een warme samenleving. Laat ons samen het hoofd bieden aan egoïsme en de kille reacties op sociale media. 
  • Onze maatschappij heeft meer dan ooit nood aan solidariteit. Wij gaan de strijd aan tegen (kinder)armoede en gaan de dialoog aan met mensen die wegzinken in eigenbelang. 
  • Verenigingen hebben nood aan middelen en vrijwilligers. Laat ons er alles aan doen om hen te helpen.
  • Vlamingen worden overstelpt met #fakenews van parlementsleden. Wij zullen hen correcte en volledige informatie geven, zonder daarbij de waarheid te verbloemen. Een samenleving kan maar floreren met duidelijke afspraken en rechten en plichten voor iedereen.
  • Eenzaamheid bereikt ongekende hoogtes en dit ondanks de toename aan communicatiemiddelen, of is het nu juist door deze toename aan communicatiemiddelen. Laat ons werken aan buurten waar mensen elkaar blijvend ontmoeten.

Luisteren en oplossingen bieden

Het is maar een deel van de vele zorgen waar redelijkheid en nuance voor nodig is en antwoorden op biedt. Wij hebben samen een taak te vervullen. Ook in 2020 wil ik blijvend aan deze idealen energie geven en inspireren. 

Voor CD&V Dilsen-Stokkem was 2019 een spannend jaar. Als oppositiepartij hebben we op vele vlakken constructief en actief meegewerkt en daar waar we van mening verschillen hebben we dat ook duidelijk gemaakt. Een aantal zaken uit ons eigen programma zien wij terugkomen in het meerjarenplan van onze stad.

In Dilsen-Stokkem hebben wij als eerste lokale afdeling in Vlaanderen onze volledige werking opengezet voor iedereen. Ik hoop jou dan ook op één van deze open bijeenkomsten te ontmoeten. Wij hebben bovendien onze beslissingsstructuur aangepast aan 2020, een beslissingsstructuur waarin iedere stem telt. Wij zijn ondertussen meer vereniging dan partij geworden en zetten stap voor stap een stevige netwerkorganisatie neer. 

Ik wil dan ook iedereen bedanken die hierbij zijn steentje heeft bijgedragen. Wij zullen ons ook in de komende jaren gedragen als een bruggenbouwer die in een sfeer van vertrouwen een aanspreekpunt wil blijven voor iedereen in Dilsen-Stokkem en daarbuiten.

Wij zijn er voor jullie, samen maken we het verschil.

Prettige jaarwisseling,

Jackie Janssen

Voorzitter CD&V Dilsen-Stokkem

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.