Is de wandelbrug ook oplossing voor de fietsers? Midden 2018 pleegde ik heel wat overleg voor het behoud van de wandelpaden op Connecterra. Meer dan 800 mensen hebben zich toen achter mijn initiatief geschaard en we behaalden ons doel: de wandelpaden zijn behouden. Het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem, LRM en RLKM kwamen overeen om een pontonbrug te installeren.

Afgelopen maandag lag er een protocol op de gemeenteraad om de beleving van het park nog te vergroten. Door de bouw van het vakantieressort werd een deel van een gloednieuw fietspad (bouw: 2017) immers onderbroken. Fietsers uit de regio ondervinden dat al een tijdje.

In het unaniem goedgekeurde protocol eist de stad nu een oplossing. Wat blijkt nu … de oplossing komt mogelijks van de wandelbrug die moest aangelegd worden omwille van bovenstaande actie. De 450 meter lange brug die zou worden aangelegd om de wandelpaden niet te onderbreken.

Het is nog afwachten of ze er wel kan komen want er is ook nog een alternatief met een oversteekplaats over de Nationaal Parklaan. Niet wenselijk als je het mij vraagt. Met het toenemend toerisme wordt dat immers een laan met wel wat verkeer.

Als de wandelbrug ook een oplossing is voor de fietsers is dat weer maar eens een bewijs dat je over belangen heen en door met elkaar in dialoog te gaan tot zeer mooie oplossingen kan komen. Alle credits voor de fietsbrug naar de bedenkers en een welgemeend dank u wel.

Wat een mooie beleving zou dat niet kunnen worden voor de wandelaars en fietsers die het mooie Connecterra bezoeken of kruisen! WIN – WIN – WIN … I’m a happy man!

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.