De afgelopen weken organiseerde ik een petitie voor beter openbaar vervoer voor Dilsen-Stokkem. In het bijzonder een betere frequentie voor de verbinding met Genk en Hasselt.

Het zag er niet goed uit

Het dossier over de Limburgse vervoerregio deed in mei de wenkbrauwen fronsen. Er was maar één bus per uur voorzien naar Genk en Hasselt.

Dat is een erg groot nadeel voor de inwoners van Dilsen-Stokkem. Waarom eigenlijk? Dat kon ik niet laten gebeuren.

In voorbereiding van de gemeenteraad in september had ik verschillende gesprekken met politci in de Maasregio en besprak ik met de lokale CD&V fractie een antwoord op dit onrecht. Je kan dat hier lezen.

Daarnaast startte ik een petitie in de hele regio. De respons was enorm. De nood aan beter openbaar vervoer voor Dilsen-Stokkem en de regio is hoog!

Een petitie voor openbaar vervoer in Dilsen-Stokkem en de maasregio
654 inwoners tekenden de petitie.

Openbaar vervoer voor Dilsen-Stokkem

Dilsen-Stokkem ging een voorwaardelijk akkoord geven. Wij bleven bezorgd. Op vrijdag 23 oktober stuurde ik, namens CD&V Dilsen-Stokkem, de resultaten door naar de deelnemers aan de vervoerregioraad. Gelukkig voerde men de aanpassingen door in het plan. Zo krijgt ook Dilsen-Stokkem en bij uitbreiding de Maasregio waar het recht op heeft.

De behoeftes van de inwoners van Dilsen-Stokkem zijn opgenomen in het nieuwe plan. Dat maakt mij blij! Vlot en goed openbaar vervoer is nodig om Dilsen-Stokkem aantrekkelijk en bereikbaar te houden.

Jackie Janssen

Vervoer op maat – een volgend aandachtspunt

Het vervoer op maat vormt een belangrijk sluitstuk voor het openbaar vervoer voor Dilsen-Stokkem. Voor de plaatsen die niet of minder goed gedekt zijn moet het vervoer op maat oplossingen bieden. In Dilsen-Stokkem zullen we zo goede oplossingen moeten zoeken en bedenken voor bijvoorbeeld lijn 64. Samenwerkingen met onze buurgemeentes zullen nodig zijn!

Je mag mij altijd op de hoogte brengen van de verbindingen die jij gebruikt. Zo kan ik er mee voor zorgen dat we die hoog op de agenda houden!

Written by

janssja

Als geboren en getogen inwoner van Dilsen-Stokkem en België wil ik onze inwoners terug trots maken en laten meewerken aan een toekomst waarin SAMEN centraal staat.