Over Jackie

Wie is Jackie Janssen?

Gehuwd met Natalie De Pauw en vader van 4 kinderen: Esmée, Elise, Laurens en Lyam. Momenteel tewerkgesteld als Head of Data Intelligence Services bij KBC.

Jackie in Dilsen-Stokkem?

Oorspronkelijk ben ik geboren en getogen in Dilsen waar ik tot mijn 25e woonde. Eerst op de Bakkershoefstraat, vanaf mijn 6e op de Europalaan. Na 2 jaar Maaseik verhuisde ik in 1999 terug naar de Zandstraat in Elen waar ik tot 2012 trotse buur was van molen “De Hoop”. Van 2012 tot 2017 woonde ik in Eisden om in 2017 weer eens terug te keren naar Dilsen. Definitief deze keer want we bouwden op de Eindestraat in Rotem ons eigen stulpje.

Ook mijn ouders woonden hun hele leven in Dilsen-Stokkem. Net zoals mijn grootouders.

Via deze Blog zal ik regelmatig een stand van zaken en mijn mening geven. Een mening die doorspekt is van samen de mensen in Dilsen-Stokkem terug trots maken.

Jackie en politiek?

Tijdens de afgelopen maanden heb ik de ambitie opgebouwd om een serieuze omwenteling teweeg te brengen in de politiek. Ik ga voor volledige participatie van mensen in de politiek. Sociocratische principes binnen brengen. Technologie en een breed maatschappelijk draagvlak zullen er de komende jaren voor zorgen dat we minder besluitvorming van “politiekers” nodig hebben en meer verantwoordelijkheid zelf kunnen opnemen.

Ik besef dat er een enorm draagvlak voor deze “nieuwe” politiek bestaat. Een dialoog van mensen met elkaar in plaats van polarisatie, dat is voor mij zo belangrijk.

De afgelopen weken heb ik vele bijeenkomsten bijgewoond en lokaal in Dilsen-Stokkem al ge-ijverd voor deze principes. Hierbij wil ik gerust in dialoog gaan met iedereen, van elke partij. Tijdens de gesprekken valt me enorm op dat er wordt gestreefd naar wederzijds respect en dat iedereen een pleidooi houdt voor een betrokken samenleving. Iedereen stelt ook vast dat het dalende vertrouwen in de politiek het resultaat is van deze schreeuw naar verandering en de huidige organisatie van het politieke orgaan. Ik heb ook met veel interesse het meerdere manifesten gelezen en geanalyseerd. Dat maakt dat ik er vertrouwen in heb dat we, alleszins lokaal al, een nieuwe trend inzetten. Een trend waar de inwoners van Dilsen-Stokkem de toekomst zelf in handen kunnen nemen.

Ik besef dat het hele idee erg toekomstgericht is en we moeten streven dat iedereen, ook de zwakkeren en digitaal minder mobiele mensen, betrokken bijven. Maar alle evoluties zijn ooit gestart met een droom. Iedereen, samen, WIJ … dat is mijn droom.