Over Jackie

Wie is Jackie Janssen?

Ik ben gehuwd met Natalie De Pauw. Als vader van 4 kinderen heb ik mijn handen vol.  Twee dochters en twee zonen zorgen voor leven in huis.  Mijn beroep kan je samenvatten als verandering brengen. Momenteel ben ik verantwoordelijk het “Cultuur en Change”-team van KBC.

Wie is Jackie Janssen in Dilsen-Stokkem?

Oorspronkelijk ben ik geboren en getogen in Dilsen. Daar woonde ik tot mijn 25e. Eerst op de Bakkershoefstraat, vanaf mijn 6e op de Europalaan. Na 2 jaar Maaseik verhuisde ik in 1999 terug naar de Zandstraat in Elen. Tot 2012 was ik de trotse buur van molen “De Hoop“. Van 2012 tot 2017 woonde ik in Eisden. In 2017 keerde ik terug naar Dilsen-Stokkem. Definitief deze keer want we bouwden op de Eindestraat in Rotem ons eigen stulpje.

Ook mijn ouders woonden hun hele leven in Dilsen-Stokkem. Net zoals mijn grootouders.

Via deze Blog zal ik regelmatig een stand van zaken en mijn mening geven. Een mening die doorspekt is van samen de mensen in Dilsen-Stokkem terug trots maken.

Wie is Jackie in de politiek?

Technologie en een breed maatschappelijk draagvlak zullen er de komende jaren voor zorgen dat we minder besluitvorming van “politiekers” nodig hebben. Inwoners kunnen zelf meer verantwoordelijkheid opnemen. Dat is dan ook meteen het belangrijkste waar ik voor sta. Volledige participatie van de inwoners in het beleid.

Ik besef dat er een enorm draagvlak voor deze “nieuwe” politiek bestaat. Een dialoog van mensen met elkaar in plaats van polarisatie. Meer redelijkheid en menselijkheid in het debat brengen. Ver weg van politiek voor en door de “elite”.

Ik tracht zoveel mogelijk bijeenkomsten bij te wonen in onze stad en te ijveren voor deze principes. Hierbij wil ik gerust in dialoog gaan met iedereen, van elke partij. Iedereen stelt ook vast dat het dalende vertrouwen in de politiek het resultaat is van deze schreeuw naar verandering en de huidige organisatie van het politieke orgaan. Ik heb ook met veel interesse het meerdere manifesten gelezen en geanalyseerd. Dat maakt dat ik er vertrouwen in heb dat we, alleszins lokaal al, een nieuwe trend inzetten. Een trend waar de inwoners van Dilsen-Stokkem de toekomst zelf in handen kunnen nemen.

Ik besef dat het hele idee erg toekomstgericht is en we moeten streven dat iedereen, ook de zwakkeren en digitaal minder mobiele mensen, betrokken bijven. Maar alle evoluties zijn ooit gestart met een droom. Iedereen, samen, WIJ … dat is mijn droom.

In oktober 2018 haalde ik bij mijn eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen 509 voorkeurstemmen. Eind 2018 beëindigde ik de politieke academie van CD&V.

Via deze blog kan je mijn opinie volgen.